Hoe kies ik mijn ideale matras?

matras slaaphouding
Hoewel een bed of een boxspring kopen moeilijker lijkt dan het kopen van een matras, beslis je best niet te snel. Wil je een nieuwe matras kopen? Ga dan op zoek naar een matras die bij jouw lichaam past. Een exemplaar dat je rugwervels in een natuurlijke vorm brengt en je lichaam perfect ondersteunt. Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe matras?

Kies de juiste vulling

Bij Sleeplife® vind je meer dan 40 soorten latex-, pocketveren- en koudschuimmatrassen. Stuk voor stuk kwaliteitsmatrassen in verschillende diktes, hardheden en formaten (matras 90x200; matras 120x200; matras 140x200; matras 160x200; matras 180x200, enz.). Of je nu op een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed of een twijfelaar bed slaapt: voor elk bed een matras. Ontdek ons uitgebreide gamma op de website of in de winkel.

1. Latexmatras

Ga in onze winkel gerust eens op een latexmatras liggen. Je voelt meteen dat die feilloos de contouren van je lichaam volgt. Zonale drukpunten, zoals je schouders en heupen, worden goed opgevangen. Het natuurlijke materiaal is tegelijk erg vormvast en soepel. Daardoor houdt het je wervelkolom altijd in een natuurlijke balans en biedt het een constante, actieve ondersteuning. Op voorwaarde dat je over een goede bedbodem beschikt natuurlijk. Dankzij die flexibiliteit buigt je matras trouwens makkelijk mee met een verstelbare lattenbodem. Gezond én handig dus.

2. Pocketverenmatras
pocketveren

Veerkracht. Dat is het eerste dat opvalt als je op een pocketmatras gaat liggen. Dat is logisch, want dit type matras is voornamelijk opgebouwd uit springveren. Doordat de veren in aparte zakjes verpakt zijn, bewegen ze losser van elkaar. Hierdoor vormt de matras zich mooi naar je lichaam. En dankzij de drukverdeler en verschillende comfortzones krijgt je lichaam overal de juiste ondersteuning. Een van de grootste voordelen van een pocketmatras? Dat is ongetwijfeld het uitzonderlijk ventilerende en antitranspirerende vermogen. Ideaal als je veel zweet of snel warm hebt ’s nachts.

3. Traagschuimmatras

Een traagschuimmatras vormt zicht onder invloed van warmte en druk naar je lichaam. Afhankelijk van de kamertemperatuur en naarmate je er langer op ligt, wordt ze zachter en ligt ze erg comfortabel. Ze slaat je lichaamswarmte op, waardoor ze je de hele nacht lekker warm houdt. Geweldig als je een koulijder bent. Nog beter als je langdurig moet neerliggen, want door haar drukverlagende werking neutraliseert dit type (topdek)matras alle drukpunten. 

4. Koudschuimmatras

Een koudschuimmatras beschikt over een open celstructuur. Dat zorgt voor een hoog venitlatievermogen en een hoge veerkracht. Vandaar dat koudschuim ook wel HR-schuim genoemd wordt (High Resilience). Een kouschuimmatras biedt een hoogwaardig ligcomfort, gaat lang mee en garandeert maximale ondersteuning. Het wordt nog fijner om erop te slapen als je weet dat een koudschuimmatras ook budgetvriendelijk is.

5. Topdekmatras

Wil je nog meer slaapcomfort? Een topper maakt je slaapbeleving net iets luxueuzer. Daarnaast biedt een topdekmatras extra ondersteuning en ligcomfort, is ze makkelijk te keren en te luchten en verlengt ze de levensduur van je matras. Let wel, een topdekmatras biedt geen correcties uit en vervangt geen matras. Bij Sleeplife® heb je keuze tussen toppers uit latex of traagschuim.
surmatelas

BewarenBewaren

Een stevige of zachte matras?

Of je beter een stevige of een zachte matras kiest, hangt af van je lichaamsbouw. Ben je licht en tenger gebouwd, dan heb je een zachtere en soepelere ondersteuning nodig dan iemand die zwaarder en breder is. 

lighouding

BewarenBewaren

Kies elk jullie eigen matras

Hoewel jij en je partner perfect bij elkaar passen, zijn jullie beiden heel verschillend. Wellicht ook in wat jullie matrasvoorkeur betreft. Zo is de een zwaarder of breder dan de ander. En misschien slaap jij liever op een zachte matras, terwijl je wederhelft een steviger exemplaar verkiest. Kies gerust elk voor jullie eigen ideale matras (en matrasbeschermer). Zo genieten jullie samen evenveel van jullie nachtrust.

Voel je je scheiding liever niet?

Sleeplife® ontwikkelde verschillende oplossingen, waardoor jullie elk op jullie eigen matras kunnen slapen, zonder de scheiding in het midden te voelen.

matras scheidingen

Bij Sleeplife® gaan we samen op zoek naar een matras die bij je past. Onze missie is pas geslaagd als die volledig aan je wensen voldoet.


Van 15 t.e.m. 30 maart zijn het Outlet Days bij Sleeplife®. Door onze collectiewissel geniet je tijdens deze periode
van mooie promoties en kortingen tot wel 30%. Breng een bezoek aan de Sleeplife®-winkel in jouw buurt en
profiteer van deze uitzonderlijke actie.

 

Tags slaapcomfort, slaaptips Geplaatst door 28 oktober 2016